Informatie voor Vrijwilligers

Wilt u iets doen, doneren of heeft u woonruimte beschikbaar? Lees meer op deze pagina

Geld doneren

U kunt geld doneren aan GIRO 555

Op IBAN: NL08 INGB 0000 0005 55
t.n.v. Stichting Samenwerkende Hulporganisaties

Meer info: Giro555.nl

Goederen

Voor de kinderen uit Oekraïne die naar de IJmond komen organiseren wij een 'schoenendoos actie'. En u kunt daar mee helpen, hier lees u hoe.

Er zijn vele initiatieven voor het inzamelen van spullen. Van medische spullen tot aan knuffels, meubelen en kleren.
Hier kunt u meer informatie vinden: RataPlan

Woonruimte

Het Rode Kruis, Vluchtelingenwerk Nederland en het Leger des Heils bundelen hun krachten.

Zij werken samen aan het werven, screenen en begeleiden van gastgezinnen en/of woonruimte voor gemeenten.

Er wordt vooral gezocht naar zelfstandige woonruimten, zoals Airbnb of vakantiewoningen. Heeft u (zelfstandige) woonruimte beschikbaar? Dan kunt u zich aanmelden bij: Takecarebnb.org

U wilt als vrijwilliger een bijdrage leveren aan de opvang van de vluchtelingen?

Dat is geweldig. Heeft u zelf suggesties welke ondersteuning u kunt bieden? Misschien kunt u ook hulp bieden waarvan u zich niet bewust bent.

U kunt uw hulp aanmelden via dit formulier en daarin aangeven welke hulp u wilt aanbieden. Aanmelden is natuurlijk gratis en zitten geen verplichtingen aan verbonden.

Hulp heeft nog meer gezichten waarbij u als vrijwilliger uw rol kunt nemen.

De Oekraïense gasten zullen behoefte hebben aan hartelijkheid, het gevoel en de wetenschap dat zij bij ons veilig zijn. Dat gevoel kunt helpen bereiken door behulpzaam te zijn. De taalbarrière kunnen wij met gebaren en begrip overwinnen. Daarbij kunnen we elkaar helpen zonder veel woorden en vaak met een grote glimlach.

Spreekt u Oekraïens of Russisch dan kunt u direct veel betekenen voor deze gasten en ook voor ons Nederlanders. Er zullen ook enkele gasten Duits of Engels kunnen spreken. Het is allemaal super belangrijk om elkaar goed te steunen in deze tijden! Uw hulp is zeker welkom.

De gasten zijn ontheemd. Wij kunnen dat niet vervangen. Wèl kunnen wij hen een tijdelijk nieuwe plaats (soms letterlijk) in ons midden gunnen. U als vrijwilliger speelt daarbij ook een belangrijke rol. Gesprekken voeren met de gastgezinnen. Ook voor hen zullen er momenten zijn waarin zij even extra hulp nodig hebben. Emotioneel en ook gewoon praktisch. De boodschappen, de zoektocht naar extra spullen die misschien nodig zijn. Even de gasten zelf eens een dag te gast nemen, te vervoeren of mee ‘uit’ te nemen om het gastgezin even ‘lucht’ te geven.

Even op elkaar letten, dit is voor iedereen emotioneel en soms fysiek zwaar, ook voor de hulpverleners, de vrijwilligers, de mensen om ons heen. Een warm hart voor onze Oekraïense gasten en zeker ook voor elkaar.

Vrijwilliger, dat betekent je hart laten spreken en in daden omzetten.

Wilt u zich aanmelden als vrijwilliger of als buddy?

Dat via de knop 'aanmelden'

Klik hier voor de veel gestelde vragen of de evenementen agenda

U vindt hier ons berichten overzicht terug. Met het laatste nieuws, handige tips en overige informatie

Contact formulier

Velden met een * zijn verplicht